En aquesta cloenda serem a la vall del riu Aragón: Jaca, Canfranc Estación i Candanchú.
Candanchú és l'estació d'esquí més antiga d'Espanya, ja que va ser inaugurada el 1928, i també és el nom del riu que hi passa, que és el primer afluent del riu Aragón i del puig sota el qual s'arreceren els edificis de Candanchú.

• La primera serà pujar al Tobazo, a 1.986 m, des d’on gaudirem de la impressionant vista del massís d'Aspe, les muralles de Borao, el mallo Lecherines, el massís del Collarada, la Raca, el Pico de los Monjes i el Monte Candanchú, entre d'altres.
A 850 m sota el Tobazo hi ha l'observatori subterrani científic que estudia la matèria fosca, la gran desconeguda i que forma el 95% de la massa de l'univers. Es troba a aquesta profunditat per aïllar l'ambient de qualsevol radiació. És una instal•lació científica de primer ordre en l'àmbit internacional, l'única a Espanya, de les 9 que només hi ha al món. Va començar a funcionar el 1985 i actualment la dirigeix el científic italià Alessandro Bettini, una eminència en el camp de l'astrofísica. Hi ha 275 investigadors treballant en 7 grans experiments: 3 en la matèria fosca, 3 en la física de neutrins i 1 en la geodinàmica. S'hi entra pel túnel de Somport.

Farem a peu el tros de Camí de Sant Jaume des de Somport fins a Candanchú passant per les ruïnes del Monestir i Hospital de Santa Cristina.
Dissabte:

• Els caminadors: pujaran al Tobazo, a mig camí del qual hi ha un mirador sobre la vall del riu Aragón, i on pels voltants hi ha edelweiss. Recordeu que no es poden collir, sols retratar. Amb uns quants llacets de pujada arribarem fins a la taula d'orientació del Tobazo. La tornada serà pel mateix camí.
L’allotjament serà a l'Hotel Edelweiss Candanchú.
Diumenge:
• Els culturals: visita guiada a l'Estació Internacional de Canfranc, on s'assabentaran de la seva història diverses vegades interrompuda. Després faran la ruta fotogràfica pel passeig arran del riu Aragón i veuran la moderna església de Nostra Senyora del Pilar.
• Els caminadors: faran la caminada circular abans descrita. Després del verd de les pistes d'esquí el caminet transcorre entre brucs, que esperem que ja siguin florits, fins al Monte Candanchú.
Fitxa tècnica:
Dissabte 16 de juny
Sortida: 6 del matí, de l’Estació d’autobusos
Dificultat: Tobazo, mitjana. Circular Monte Candanchú, fàcil
Desnivell: Tobazo, 400 m. Circular Monte Candanchú, 200 m
Temps de marxa: Tobazo – 3,30 hores. Circular Monte Candanchú - 2,30 hores
Preu sortida: 140 €. Preu especial per als socis, 130 €. Suplement habitació individual, 12 €. Inclou el viatge, visites guiades, sopar i dormir a l'Hotel Edelweiss Candanchú del dissabte 16, i esmorzar i dinar del diumenge dia 17.
Inscripcions: del dilluns 4 de juny al dimarts 12 de juny, per raons de reserves.
Informació: Caldrà portar el dinar i la beguda de dissabte a la motxilla i separat de la resta de l’equipatge, que restarà a l’autocar. Els culturals també podran dinar a la Donde Aurita amb un menú de 13 € aproximadament –cal indicar-ho en fer la inscripció- o de motxilla. Aquest dinar del dissabte no està inclòs en el pressupost.
Més informació: Maria Gràcia Celma, tel. 937 882 834 - 696 860 090
Paquita Soler, tel. 937 317 703 - 639 504 844
FITXA TÈCNICA
Dies: 16 i 17 de juny
Sortida: 6 del matí, de l’Estació d’autobusos
Dificultat: mitjana i baixa
Desnivell:
• dissabte: Tobazo, 400 m
• diumenge: Circular Monte Candanchú, port del Somport, 200 m
Temps de marxa:
• dissabte: Tobazo - 3,30 hores
• diumenge: Circular Monte Candanchú, port del Somport - 2,30 hores
Inscripcions: del dilluns 4 de juny al dimarts 12 de juny, per raons de reserves.
Places limitades a 70, amb preferència per als socis
Vocals: Maria Gràcia Celma, tel. 937 882 834 - 696 860 090 - Paquita Soler, tel. 937 317 703- 639 504 844
Preu soci: 130 €
Preu no soci: 140 €
Inclou el viatge, sopar i dormir al Hotel Edelweiss Candanchú, dissabte 16, esmorzar i dinar del diumenge dia 17 i dues visites culturals
Per a inscripcions d’última hora: Mercè Torras, 937 883 283 – 616 406 719
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada