TRADICIONAL NEULES

De Collbató al Monestir pel Camí de les Feixades
Diumenge, 16 de desembre del 2018
Joaquim Mir (1873-1940)
Montserrat. El camí de la cova 
1908-1909
Oli sobre tela
134,5 x 117 cm
Museu de Montserrat

Fitxa tècnica:
Sortida:         8 h. Estació d’autobusos
Desplaçament:     en autocar
Desnivell:         + 250
Temps de marxa:     3 hores
Dificultat:         moderada ▲▲
Recorregut:         5,5 km.
Inscripcions:        del 3 al 13 de desembre
Vocalia:         Travessades familiars 93 788 30 30
Preu de la sortida:     45 €
Preu especial per als socis: 35 €
Places limitades
Inclou: autocar  i dinar de restaurant
Per a inscripcions d’última hora:    Mercè Torras, 616 406 719
PROPERA SORTIDA:  mes de gener del 2019, OLÈRDOLA-RUTA DE LES FONTS I ELS FORNS
 Sortida tradicional, pels camins de la muntanya de Montserrat. Aquesta serà pel camí de les Feixades.
Itinerari: Començarem el recorregut des del mateix aparcament de les coves del Salnitre. Pujarem per les escales que ens porten al peu de la cova, i just abans del darrer tram de graons girarem a la dreta per un corriol senyalitzat amb un cartell de fusta (GR-172 i GR-5) en direcció al Monestir per la Santa Cova
.
Caminarem un bon tros planejant pel serrat de les Garrigoses, tot resseguint els replecs de la muntanya. En paral•lel a la nostra dreta podrem gaudir de les vistes de la serra de Rubió.
Si parem atenció, podrem observar diverses espècies d’ocells, com el roquerol o el xoriguer i, amb una mica de sort, fins i tot l’àliga
.
Trobarem a l’esquerra un petit engorjat, el torrent Fondo. Més endavant hi ha un camí que puja per la nostra dreta, el GR-6, que ve de Ca n’Astruc i del poble d’Olesa.

Continuarem recte pel camí que s’enfila progressivament fins a topar amb el torrent de la Bellasona, des d’on comença a remuntar amb ziga-zagues. És el tram més costerut del recorregut, conegut amb el nom de les Girades.

Travessarem el coll, entrant a la vall del Llobregat, amb unes vistes magnífiques de la serra de l’Ordal. En aquest punt hi ha una estelada col•locada en un antic pal d’electrificació sobre la roca de La Fita.

Passats uns cinquanta metres trobarem un encreuament de camins, el de l’esquerra ens portaria a Sant Miquel i el de la dreta, que és el que agafarem, ens durà a la Santa Cova. Després d’un suau descens, passarem per sota la capella de la Santa Cova, i més endavant enllaçarem amb una bifurcació. Si volem acostar-nos a visitar el lloc on es va trobar la imatge de la marededeu (l’any 880) girarem a l’esquerra, i després, tornarem a desfer el camí per continuar en direcció al Monestir.

Emprenem doncs l’anomenat camí del Rosari, on podrem observar els quinze misteris que formen part del conjunt escultòric a l’aire lliure més important del modernisme català. Les imatges van ser dissenyades per arquitectes tan importants com Antoni Gaudí i Puig i Cadafalch i escultors com Josep Llimona.
El camí pavimentat i ample arriba fins a l’estació inferior del funicular de la Santa Cova. Des d’aquí seguirem a la dreta fins a la pròxima cruïlla senyalitzada. A la nostra dreta ens apareixerà un camí que ve de Monistrol, el GR-96/5, anomenat també el camí de les Canals o de les Aigües.
En aquest punt tombarem a l’esquerra seguint el camí esglaonat en direcció al Monestir de Montserrat. Passarem per davant de l’estació superior de l’aeri i continuarem paral•lels a la via del cremallera fins a arribar al recinte del Monestir per la plaça de la Creu. Aquí ens trobarem amb els que han anat al Monestir a visitar a la Verge de Montserrat i,  ja tots plegats, ens dirigirem al Restaurant Bartomeu  per dinar i desitjar-nos, al final, entre neules i vi de la bota, un Bon Nadal i molt bones festes.


Quan un somni es compleix, un petit follet esbossa un somriure. Que aquestes festes i el proper any, els teus follets somriguin tots els dies.        (anònim)
Bon Nadal i Feliç Any Nou
Vocalia: Travessades familiars

1 comentari:

  1. Spot on with this write-up, I really assume this website wants rather more consideration. I’ll in all probability be once more to learn way more, thanks for that info. casino bonus

    ResponElimina