261 (2a època) TRADICIONAL NEULES DE SANTA CECÍLIA AL MONESTIR DE MONTSERRAT

Diumenge 17 de desembre del 2017
L’excursió, com és tradicional, la farem pels voltants de la muntanya de Montserrat. Aquesta serà pel camí de l’Arrel. Hem cregut interessant recuperar alguns itineraris i divulgar-los, ja que aquest s’endinsa per paratges solitaris on la natura es troba en el seu estat més pur, fugint de les carreteres. S’ha intentat que els camins fossin senzills i que no presentessin cap dificultat.
L’autocar ens deixarà als caminadors a l’Abadia de Santa Cecília. Creurem la carretera i a pocs metres trobarem un corriol que, després d’una curta pujada, ens deixarà al GR-4 o dit també camí de l’Arrel. Aquests camí ens anirà mostrant diverses agulles de la muntanya, tot passant per diverses canals, com la del Pou del Gat, etc.
Arribarem fins al pla de la Trinitat, on hi ha un encreuament de camins,  i seguirem per la dreta fins a una esplanada on tindrem,  a sobre nostre, les restes de l’antiga ermita de la Santíssima Trinitat, des d’on veurem les agulles dels Flautats, La Mòmia i la Momieta.
Poc després arribarem a l’ermita de Sant Benet, construïda l’any 1536, destruïda  l’any 1812 per l’exèrcit francès i restaurada uns anys més tard.
Baixarem fins a trobar el Mirador dels Ermitans, que ens permetrà ja divisar el Monestir de Montserrat. Al nostre davant veurem també altres agulles, de la zona denominada de les Magdalenes.
Després de gaudir d’aquest magnífic mirador, seguirem el descens fins a l’anomenada plaça de Santa Anna. Continuarem baixant fins al Pas del Francesos, que són unes escales molt pronunciades amb forta baixada i en un pas molt estret. Abans, però, de continuar a l’esquerra en direcció al Monestir, pujarem uns metres per veure les ruïnes de l’antiga ermita de Santa Anna. Baixarem fins a trobar el Pas del Francesos  i ja anirem acabant fins a arribar al nostre destí, el Monestir de Montserrat, al qual entrarem per la plaça de l’Abat Oliva. Aquí ens trobarem amb els que s’han quedat al Monestir i tots plegats ens dirigirem al restaurant de Cal Bartomeu per dinar i desitjar-nos, al final, entre neules i vi de la bota, un Bon Nadal i molt bones festes. 

 Lloc i hora de sortida: estació d’autobusos, a les 8.00 h
Desplaçament: en autocar
Desnivell: + 380 / -320 m
Temps de marxa: entre 3 i 4 hores com a màxim
Dificultat:  mitjana - fàcil
Recorregut: 5,5 km 
Pressupost: 35  € els socis i 45 € els no socis. Inclou autocar i  dinar de restaurant
Inscripcions: del 4  al 14  de desembre. Places limitades
Informació: Ricard Alegre,  660 589 520; Julià Fossas, 616 406 719
Per a inscripcions d’última hora: Mercè Torras,  937 883 283 – 616 406 719
Propera sortida: Engorjat de la Fou  (Anoia)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada