260 ( 2ª època) FAGEDA DE LA GREVOLOSA

 19 de Novembre de 2017
La finca de la Grevolosa és coneguda per albergar una de les fagedes més majestuoses de Catalunya, on hi trobem faigs amb més de 300 anys de vida, alguns amb més d'un metre de diàmetre i alçades superiors als 40 metres. També es poden trobar racons amb roures centenaris i claps de faig, on només hi regna el silenci i on la natura es fa sentir en tota la seva força.
La seva posició geogràfica i els pendents elevats donen l’oportunitat de gaudir de la vista tant de la comarca d’Osona i el Collsacabra com del vessant garrotxí de la Vall d’en Bas i part del Pirineu Oriental des de les carenes de la serra de Llancers.
Itinerari: Baixarem de l’autocar a prop del Coll de Bracons, entre el km 23 i 24 de la BV-5224, (Hi hem arribat agafant la C-37 i sortint a Sant Andreu de la Vola).
Comencem a caminar per una ample pista  després de travessar una cadena de ferro. De seguida el camí ja és molt bonic. Cal tenir en compte que no hi ha gaires indicacions. Quan s'ha caminat més o menys 1 km, cal anar amb compte i agafar a mà esquerra un corriol que s'enfila. Està marcat amb una pila de pedres. 300 metres més endavant hi ha una cruïlla de camins. Hi ha un indicador cap a Sant Nazari, que està molt a prop, però nosaltres seguim cap a l'esquerra, direcció a la fageda. Amb molt poca estona ja estem al mig de la fageda. Desprès de contemplar aquest bonic paratge i tot passant per la font de la Grevolosa seguirem pel Gr-151-1 (entrem dins una roureda, estem a la part solellada del bosc),  fins el Prat de la Vola.
Agafarem després una pista a la dreta, passarem pel Mas Güell i continuarem fins trobar el plafó informatiu de la Grevolosa, més endavant creuarem el torrent de la Grevolosa i passant per els aparcaments 1 i 2 ja tornarem a ser a la Finca de la Grevolosa, on i trobarem una carbonera, més endavant creuant un pont sobre el torrent de la Grevolosa, pujarem per un sender fins l’Ermita de Sant Nazari, La primera ermita fou construïda probablement al segle XIV, i es va escollir aquest lloc tan solitari i amagat on guardar-hi les relíquies del sant. L’any 1721 es va refer l’edificació amb la construcció d’una casa amb teulat de doble vessant, una part destinada a capella, i l’altra a estatge dels ermitans. La capella, enguixada interiorment, amb motllures i volta de llunetes té un portal simple, emmarcat amb llinda i cantoneres de pedra, amb un ull de bou i un campanaret de simple espadanya prop del carener de l’edifici.
El camí de tornada surt just darrera del gran roure del costat de l'ermita.
Els poc caminadors: Faran una visita guiada a través dels carrerons i muralles del nucli medieval de Santa Pau per conèixer la història del poble i degustar el DOP Fesola de Santa Pau i el producte local.
Després retornaran a Coll de Bracons a buscar els caminadors i tots ja junts, anirem a dinar al poble de l’Esquirol.
                                       Fitxa tècnica
Lloc i hora de sortida: estació d’autobusos, a les 7.00 h
Desplaçament: en autocar
Desnivell:  + 307 / -321
Temps de marxa: de  4, a 4.30  hores, aproximadament
Dificultat:  fàcil
Recorregut: 7  km
Pressupost: 30€ els socis i 40  € els no socis. Inclou autocar, dinar i visita guiada per Santa Pau
Inscripcions: del  06 al 16  de novembre. Places limitades a 70

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada