255 (2a època)BALMA DE LES SET PORTES

L’ALZINA DELS COLLS – SERRAT DE LA MADRONA
Curiositats i panoràmiques pels voltants de Casserres

 Diumenge 30 d’abril del 2017
Aquest itinerari ens permetrà conèixer una part d’aquest interessant municipi. Casserres conserva encara carrerons que ens transportaran al segle XVIII, i tant en el poble com pels  seus voltants hi ha gran quantitat de fonts, algunes
 de les quals visitarem. Sempre  ens han sorprès les visites que es poden fer en aquest indret i les extraordinàries panoràmiques de què  es pot gaudir, ja que a primer cop d’ull no sembla que s’hi hagi de trobar. A això podem afegir llocs molt concrets, com l’Alzina dels Colls, mes coneguda com Alzina Grossa, arbre centenari, declarat arbre monumental. La curiosa balma fou habitada durant molts anys, i encara conserva bona part de les estances, anomenada popularment De les Set Portes, o el serrat de la Madrona, estratègic indret  des del qual es pot contemplar una grandiosa i espectacular panoràmica a tot el seu voltant. Aquí oneja sempre una senyera. És també vèrtex geodèsic. La seva altitud exacta sobre el nivell del mar és de 678,3 m.
Des d’aquest punt arribarem a Casserres, lloc on ens retrobarem amb els que no fan l’excursió, una vegada hagin visitat  la vila de Casserres i la de Gironella, per dinar  tots junts de motxilla. 

Lloc i hora de sortida: estació d’autobusos, a les 8.00 h
Desplaçament: en autocar
Desnivell: 100 metres
Temps de marxa: 4 hores
Dificultat:  fàcil
Recorregut: 10 km
Pressupost: 20 € els socis i 30 € els no socis
Inscripcions: del 17 al 27 d’abril
Informació: Paquita Soler tel 639504844 i Lau Salas
Propera sortida: 21 de maig - De Vilaplana a la Mussara
Per a inscripcions d’última hora: Ramon Pitarch, 937 883 283 – 616 406 719







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada