254 (2a època) DE CASTELLAR DE N’HUG A MONTGRONY

26 de març del 2017
Sortirem de Castellar de n’Hug en direcció a la carretera de la Molina fins al trencall de Can Ros. Seguirem el camí fins a un petit coll on trobarem a la dreta la font i l’ermita  de Sant Joan de Cornudell. Aquí esmorzarem i gaudirem d’unes meravelloses vistes. Tot seguit travessarem algun torrent i una zona de prats  amb aranyoners i vegetació arbustiva, i arribarem a la font de Can Torra, convertida en abeurador. Des d’aquest punt haurem de continuar per un camí ben senyalitzat on hi una zona ben arbrada. Passarem per Maians,  les Viles Grosses i les Viles Xiques, i continuarem fins a arribar a un trencall a mà esquerra que ens portaria al Refugi de les Planelles i al coll Roig, i  que si continuem acabarem al Santuari de Montgrony.
Aquí ens trobarem amb el grup que no ha fet l’excursió, que si el temps no ho impedeix haurà visitat les fonts del Llobregat. Els que encara tinguin ànims podran visitar    l’esglesiola de Santa Maria i el pla de Sant Pere amb la seva església romànica.
Dinar de companyia a l’hostatgeria del Santuari o bé en un restaurant de la Pobla de
Lillet. Quan acabem, tornarem a agafar els autocars, que estaran aparcats a l’esplanada del Santuari, per portar-nos a Terrassa.

L’excursió transcorre a una altitud de 1.400 metres, amb no massa desnivell.
A Montgrony, també se l’anomena la Covadonga Catalana, ja que, segons la història , quan a Astúries hi havia arreplegats els  “mesetaris“ perseguits per les invasions sarraïnes, el rei Don Pelayo va iniciar des  d’aquelles muntanyes la reconquesta de les terres  D’Hispànica, a les serralades on avui hi ha assentada la magnifica església de Sant Pere i Santa Maria. Segons la tradició,  allà va iniciar-se  la reconquesta de les terres catalanes per part de Guifré I el Pilós de Barcelona de les tropes invasores d’Almansor per part dels ciutadans de la plana que s’havien refugiat de les  escomeses a les altes valls pirinenques

Lloc i hora de sortida: estació d’autobusos, a les 7.00 h
Desplaçament: en autocar
Desnivell: 130 metres
Temps de marxa: 3 hores
Dificultat: mitjana baixa
Recorregut: 9 km 
Pressupost: 35 € els socis i 45 € els no socis (inclou l’autocar i el dinar)
Inscripcions: del 13 al 23 de març
Informació: Ricard Alegre, tel. 660 589 520 i Julià Fosses, tel. 649 828 595
Propera sortida: 30 d’abril, Cafè de les set portes
Per a inscripcions d’última hora: Ramon Pitarch, 937 883 283 – 616 406 719

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada