250 (2a època) DE LA POBLA DE LILLET AL SANTUARI DE FALGARS PER LA COVA


 Diumenge 20 de novembre del 2016
La sortida programada inicialment era al Castell de l’Areny, a Borredà. Com de costum, l’equip de Travessades Familiars  la vam explorar  i vam considerar que el lloc no tenia cap atractiu per als  que no fan l’excursió i hem pensat que la sortida que us  proposem és molt més indicada i interessant  per al nostre conjunt.
L’autocar ens portarà fins a la Pobla de Lillet, on els caminadors baixarem de l’autocar per començar la sortida i els que no fan l’excursió continuaran fins als Jardins Artigues per visitar-los. Després, l’autocar els  portarà a la Pobla de Lillet, on els que vulguin conèixer la vila podran seguir una ruta dels senyals interpretatius per saber un xic més de la història de la Pobla (la font d’en Güell, el Pont Vell, la plaça de l’Ajuntament, mural de la Carta de Poblament, plaça del Molí, el Verger, carrer de l’Església, plaça del Fort, el castell i l’església).
El caminadors iniciarem la caminada just darrere de l’Ajuntament, per localitzar el senyal del GR 4. Un cop trobat, començarem a caminar fins a arribar a un pal indicador i continuarem per la nostra dreta pel PR-C11, deixant el GR 4. Situats  en  el sender passarem  per la Masia Vilardell  fins a arribar-nos a la cova de la Verge de Falgars i ens acostarem al Santuari de Falgars, al qual recomanem la visita.  Els assedegats podran fer un bon trago d’aigua a la font de Falgars. El Santuari està situat a la serra del mateix nom, a 1.288 metres d’altitud. En el mirador de Joan Casanovas podrem gaudir d’excel•lents panoràmiques de 360º: a tramuntana, la gran serralada formada pel Cadí i el Moixeró; a llevant, Montgrony, el Puigmal i els Rasos de Tubau; a migjorn, els boscos del Catllaràs; i, a ponent, el Pedraforca, els Rasos de Peguera i Ensija. El retorn a la Pobla el farem pel camí  dels Graus o camí ral (GR 4). Quan es pujava en processó s’utilitzava aquest  camí i aprofitaven els diferents graus per fer parada i refer forces.
Consta de quatre graus 4-3-2- pas de funicular de les mines de carbó, grau 1, pal indicador i ja hem arribat  a la Pobla de Lillet. A una hora convinguda ens retrobarem amb els que no fan l’excursió i tots junts anirem a dinar de restaurant

Lloc i hora de sortida: estació d’autobusos, a les 7.00 h
Desplaçament : en autocar
Desnivell: 452 m (+ - 487)
Temps de marxa: de 4 a 4.30 hores
Dificultat: mitjana
Recorregut:  9,4 km
Pressupost: 30 € els socis i 40 € els no socis (inclou l’autocar i el dinar)
Inscripcions:  del 7 al 17 de novembre
Informació: Jaume Prunés te. 600483359 Rosen Sanllehí tel.937838520 i secretaria del centre
Propera sortida:  18 de desembre - Tradicional neules
Per a inscripcions d’última hora: Ramon Pitarch, 937 883 283 – 616 406 719
Nota: és obligatori que els caminadors estiguin federats, o bé que és federin per un dia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada