248 (2a època) CAMINANT PER LES PLATGES -GR 92- DE LA PLATJA DE CANYELLES A L’ERMITA DE SANTA CRISTINA


Diumenge 18 de setembre del 2016
Descobrir rutes per un espai tan singular com la Costa Brava és una tasca tan difícil com escollir entre el cel i el paradís. Des de l’espectacular talaia dels camins de ronda, que, serpentejant entre roques, ens ofereixen la corprenedora vivència de contemplar el constant festeig entre muntanyes de granit i les zones de mar blava, fins a les riuades de pins d’un verd desbordant i les daurades cales que justifiquen, amb el seu recorregut entremaliat, la denominació de Costa Brava per a l’espai marítim que banya les comarques de l’Alt i el Baix Empordà i de la Selva, passant per les planes interiors del Gironès i el Pla de l’Estany, tots els camins ens aboquen a la descoberta d’una geografia prodigiosa, única arreu del món.
Els senders de la Costa Brava són més que una activitat; són una vivència que ens permet descobrir una natura capaç de jugar amb els nostres sentits, amb un laberint insospitat de llum i colors exuberants, i una història que ha estat testimoni de totes les civilitzacions: restes gregues i vil•les romanes, poblacions medievals, esglésies romàniques i gòtiques, i construccions militars conviuen harmoniosament, en un clima temperat i acollidor, amb uns costums que encara respecten les tradicions i una gastronomia capaç de recuperar els aspectes més originals i combinar-los amb la creativitat més desbordant.
Paratges magnífics de mar i muntanya, on es pot viatjar al passat gràcies al llegat de l’art romànic i a les tradicions que ens recorden els orígens d’unes terres molt riques, però també modernitat en estat pur, que es combinen per fer d’aquest lloc l’espai ideal per gaudir de la pràctica del senderisme. I tot en una mateixa destinació, amb moltes cares diferents, però amb un denominador comú: les ganes de caminar.
La proposta: el GR 92. És un sender de gran recorregut lineal i d’uns 200 quilòmetres, de dificultat baixa-mitjana, que ressegueix tot el litoral gironí, amb excel•lents vistes sobre les cales i els pobles de la Costa Brava i el Mediterrani. Transcorre sempre seguint la línia de la costa, fet que permet gaudir de panoràmiques extraordinàries, tot i que alguns trams és inevitable que se n’apartin una mica. Llavors recorre espais interiors, també de gran bellesa i interès natural. Coincideix amb els camins de ronda en part del seu recorregut, moment en què el sender es converteix en un camí fàcil i molt agradable per gaudir amb la família. Creua llocs de gran interès natural com el parc natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter, el parc natural dels Aiguamolls de l’Empordà o el parc natural del cap de Creus.
En funció de si es prefereix fer el recorregut de nord a sud o bé de sud a nord, el punt de sortida serà el municipi de Portbou o bé el de Blanes.
Nosaltres farem el recorregut pel tram de Lloret de Mar, començant a la platja de Canyelles, passant per la cala dels Frares, caleta Safareig d’en Sitre, caleta d’en Trons, platja de Sa Caleta, platja Gran, monument de la Dona Marinera, cala Banys, Castell de Sant Joan, platja de Fenals i cala Sa Boadella fins a arribar a l’ermita de Santa Cristina.
Expressem el nostre agraïment a Jaume Prunés i Toni Ripoll per la seva col•laboració.

Hora i lloc de sortida: a les 8 h a l’Estació d’autobusos de Terrassa. La tornada serà a la  vesprada.
Desplaçament:  en autocar
Desnivell:  +386 metres / -346 metres
Temps de marxa: de 4 a 4.30 h,  aproximadament
Dificultat: baixa
Quilometratge:  10,6 km
Pressupost: 15 € els socis  i  25 € els no socis
Inscripcions: del 5 al 15 de setembre
Informació: Ricard Alegre  (93 788 70 98), Julià Fossas (649 828 595) o Rossend Sanllehí  (93 783 85 21)
Per a inscripcions d’última hora: Ramon Pitarch (93 788 32 83 – 616 406 719)
Propera sortida: 16 d’octubre del 2016- El torrent de la Masica
Nota: és obligatori que els caminadors estiguin federats, o bé que és federin per un dia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada